Vestingagenda Woudrichem: Alle kernen moeten op dezelfde manier behandeld worden

Foto: Archief
17 september 2022, 13:08
Verlopen

ALTENA - De vesting Woudrichem mag dan wel bijzondere kwaliteiten hebben, het mag binnen Altena geen status aparte krijgen. Geen 22ste kern. Alle kernen moeten op dezelfde manier behandeld worden.

Die waarschuwing gaf de politiek mee aan het college van burgemeester en wethouders, bij de behandeling van de Vestingagenda. Een stuk, tot stand gekomen met inbreng van bewoners en diverse partijen, waarin wensen en ideeën die in de vesting leven, zijn samengebracht. De Vestingagenda bevat grote, ingrijpende wensen, zoals de aanpak van het parkeren, die veel voorbereiding en onderzoek vergen, maar ook kleinere zaken, zoals groenvoorzieningen.

De VVD had niet veel gelezen over winkels en horeca die bij kunnen dragen aan meer reuring in het stadje. Volgens verantwoordelijk wethouder Anneloes van Hunnik een lastig punt. Het is volgens haar niet de gemeente die een restaurant kan beginnen. Plan ‘Op ’t Loev’ is bewust buiten de Vestingagenda gehouden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl