Najaarsconcert Collegium Altena: ’Prières sans frontières’ 

Foto: Wijnand van der Hoeven
19 september 2022, 20:38
Verlopen

SLEEUWIJK - Een koor horen zingen is één ding. Maar twee tegelijk, en dan ook nog verdeeld in de ruimte, dat is het summum van schoonheid. Collegium Altena laat dit zien tijdens hun najaarsconcert ’Prières sans frontières’.

Men ontdekte dit al in renaissance en dan vooral in Italië. De componisten hielden zelfs rekening met de lange nagalm in sommige grote kerken of kathedralen, zoals de beroemde San Marco in Venetië of de grote kerken in Florence. In de Ontmoetingskerk van Sleeuwijk, ook zo’n grote ruimte, zal Collegium Altena, samen met een koor van vergelijkbaar niveau, namelijk Voces Lauri uit Breukelen, een paar van deze dubbelkorige muziekstukken laten horen.

Beide koren staan onder leiding van Maarten van der Bijl. Het meest bijzondere stuk van dit concert, naast de vroege dubbelkorige werken, is misschien wel het o zo mooie ‘Prière’ van de Nederlandse componist Ton de Leeuw. Het thema is ‘Prières sans Frontieres’, zeg maar Grenzeloze gebeden. U bent van harte welkom op zaterdag 1 oktober. De aanvang is 20.00 uur in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Reserveren kan via info@collegiumaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl