Progressief Altena: ‘Ingewikkelde wet- en regelgeving groot risico voor jongeren met een beperking’

Foto: Pixabay
19 september 2022, 21:16
Verlopen

ALTENA - De Nationale Ombudsman berichtte onlangs over jongeren met een beperking die door ingewikkelde wet- en regelgeving veel risico lopen op langdurige financiële problemen.

De jongeren worden geconfronteerd met ingewikkelde wetten, administratieve rompslomp, onzekere inkomsten en weinig toekomstperspectief. Dit terwijl wetten en regels jongeren moeten helpen, in plaats van in de weg zitten. Progressief Altena heeft schriftelijke vragen gesteld over deze kwestie aan het college van burgemeester en wethouders. Zij vroeg onder andere of het college bekend is met dit bericht van de Nationale ombudsman en of bekend is of jongeren in Altena ook tegen deze ingewikkelde wet en regelgeving aanlopen.

De Nationale Ombudsman deed gelukkig ook een aantal aanbevelingen, zoals het proactief informeren van jongeren in begrijpelijke taal al voor hun 18e verjaardag, zorgen voor goede persoonlijke begeleiding, zorgen dat werken van toegevoegde waarde is en zorgen voor financiële zekerheid. Progressief Altena heeft dan ook gevraagd of het college bereid is de aanbevelingen van de Nationale Ombudsman over te nemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl