OV Bruine Kilhaven niet blij met extra opvanglocatie

Foto: Redactie
23 september 2022, 20:39
Verlopen

WERKENDAM - De komst van een extra opvanglocatie op het industrieterrein in Werkendam zorgt voor veel commotie. De gemeente Altena wil minstens 60 Oekraïners en statushouders opvangen in een leegstaand kantoorpand aan de Vierlinghstraat 17 in Werkendam.

Ondernemersvereniging Bruine Kilhaven is niet blij met dit besluit. Bestuurslid Arie den Dekker geeft aan dat de locatie absoluut niet geschikt is voor huisvesting. “De locatie is ruim 3 kilometer van het centrum. Mensen kunnen hier niets en het is onveilig. Er zijn geen fietspaden of voetpaden. Het is een industrieterrein en niets is hier ingericht op het huisvesten van mensen”, zo stelt Arie den Dekker.

Naast dat de ondernemersvereniging de locatie onveilig en niet passend vindt, voelen de ondernemers zich ook genegeerd door de gemeente. “Er is vooraf geen communicatie geweest. Geen enkele vorm van overleg en dat vinden we wel erg jammer. We zijn gewoon genegeerd door de gemeente”, zo vertelt Arie den Dekker. Inmiddels heeft er een gesprek plaatsgevonden, maar het besluit vanuit de gemeente is hiermee niet veranderd. Bij de ondernemers wringt het dat bedrijfseigenaren of werknemers geen vergunning krijgen om te wonen op het industrieterrein, maar er nu voor de komst van statushouders en vluchtelingen een uitzondering wordt gemaakt. Daarnaast zijn de ondernemers bevreesd voor overlast. Vanaf eind oktober zouden de eerste bewoners moeten worden opgevangen aan de Vierlinghstraat in Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl