Virtus start competitie in Eerste Divisie tegen Basketbal Academie Limburg

Foto: Archief
27 september 2022, 10:07
Verlopen

WERKENDAM - Aanvankelijk zou Basketbalvereniging Virtus uit Werkendam dit jaar in de Tweede Divisie uitkomen, maar komt het dit jaar toch in de Eerste Divisie uit. Een ander team viel weg en daardoor kwam er een plek vrij voor de Werkendammers.

Virtus versterkte zich met de 46-jarige Jerome de Vries die als speler/coach naar Werkendam is gekomen. Naast De Vries is ook Ardan Cusell aan de selectie toegevoegd en zij brengen de nodigde ervaring bij de relatief jonge selectie van Virtus. Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma in Weert. Nieuwkomer Cusell is geblesseerd geraakt in de voorbereiding en was er niet bij. Verder was ook captain Ton Visser geblesseerd, wat erop neerkomt dat Virtus 8 spelers had. Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op, maar bij Weert spelen twee ervaren, grote mannen met Eredivisie-ervaring. Virtus krijgt moeilijk vat op deze mannen en moet hard werken om bij te blijven. Mede door vier drie-punters van Weert staat het na één kwart 25-16. Het tweede kwart voor de rust knokt Virtus zich terug in de wedstrijd en wint dit kwart, maar het verschil blijft in het voordeel voor het thuisteam 41-33.

Het derde kwart gaat Virtus defensief anders van start, maar het heeft niet het gewenste effect. Aanvallend oogt het soms wat stroperig en gaat de bal niet snel genoeg rond. Daarnaast mist Virtus het nodige geluk in de afronding en de schoten van buitenaf vallen ook niet. Halverwege het vierde en laatste kwart lijkt de pijp leeg en komt de overwinning voor Weert niet meer in gevaar. Virtus kan haar druk niet blijven uitoefenen en moet zich daarom gewonnen geven. Uiteindelijk wordt de eindstand 82-62. Komend weekend heeft Virtus een weekend vrij, waarna op zaterdag 8 oktober CBV Binnenland in Barendrecht de volgende tegenstander is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl