CDA Altena: ‘Laat gemeente Altena subsidies liggen?’

Foto: Archief
4 oktober 2022, 20:50
Verlopen

REGIO - Al lange tijd is het een grote wens van CDA Altena dat er een subsidioloog wordt aangesteld. Wat het CDA betreft wordt dit een ambtenaar die 100% bezig is met het binnenhalen van subsidies voor de gemeente Altena.

Tijdens de diverse werkbezoeken van het CDA, wordt er door verenigingen vaak gevraagd wat de mogelijkheden zijn voor het binnenhalen van subsidies. Het gaat hier veelal om vele miljoenen euro’s die Europa, het Rijk en provincie beschikbaar hebben gesteld. Een subsidioloog is succesvol gebleken in een aantal andere gemeenten in Nederland en verdient zichzelf terug.

Het college besloot enkele jaren terug geen ambtenaar aan te stellen, maar voor het binnenhalen van subsidies vooral externe expertise in te huren. Raadslid Roovers geeft aan dat hij deze vragen stelt omdat hij het belangrijk vindt dat het college optimaal gebruik maakt van alle subsidieregelingen die er zijn en dus zoveel mogelijk geld binnenhaalt voor onze inwoners.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl