Stille wandeling Woudrichem op Dag van de Stilte

Foto: Sander van Strien
11 oktober 2022, 09:30
Verlopen

WOUDRICHEM - Dit jaar vindt de Dag van de Stilte plaats op zondag 30 oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat. Van 11.00 tot 12.00 uur is er een landelijk stilte-uur en vinden er stilte-activiteiten plaats.

Zo dus ook in Woudrichem, waar levenscoach Jos Korthout een stille wandeling organiseert. Deelnemers verzamelen zich om 10.00 uur bij de Gevangenpoort in de Kerkstraat in Woudrichem. De kosten bedragen € 5,00 per persoon ter ondersteuning van wereldwinkel FAIR van VER in Woudrichem. Het is een wandeltocht van ongeveer 4 kilometer over de Groesplaat tot aan het Oudendijksegat. Deelnemers worden uitgedaagd om de tocht op blote voeten te lopen, om een meer intense ervaring te beleven. Hoor, zie en voel het natuurgebied. De oever van de Boven-Merwede bij Woudrichem ligt er relatief schoon bij; voorafgaand is de oever zo’n 160 dagen lang vrijgemaakt van afval.

Bij Oudendijk maken de deelnemers in nonverbale samenwerking een monument voor de stilte. Terug in Woudrichem worden ze rond 12.00 uur ontvangen met koffie of thee in Boekhandel Tante Bethje in de Kerkstraat. Vanaf dat moment mag er weer gesproken worden en kunnen mensen ervaringen uitwisselen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl