Werkzaamheden nabij Keizersveerbrug

Foto: Studio Retouched
11 oktober 2022, 17:54
Verlopen

REGIO - De verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder is belangrijk voor de bereikbaarheid en de doorstroming van het verkeer in de regio. Onderdeel van de verbreding is de bouw van een nieuwe Keizersveerbrug.

Om straks aan de slag te kunnen met de bouw, voert Rijkswaterstaat nu al werkzaamheden uit, zoals het bouwrijp maken van de grond. De nieuwe Keizersveerbrug bestaat uit twee bruggen naast elkaar. De ene brug komt naast de bestaande brug te liggen, de ander op de plek van de huidige brug. Om ruimte te maken voor de aanleg van de nieuwe bruggen wordt als eerste stap de grond bouwrijp gemaakt. Daarvoor moeten ook bomen wijken. Rijkswaterstaat compenseert de natuur door nieuwe bomen te planten. Dit gebeurt zoveel als mogelijk binnen de tracébesluitgrenzen en in de buurt van waar gekapt is. Bomen die niet in de weg staan voor de werkzaamheden blijven staan.

Vanaf 20 tot en met 28 oktober 2022 vinden kapwerkzaamheden plaats in de berm van de fietspaden aan beide zijden van de A27. Dit gebeurt aan de noordkant van de Keizersveerbrug in de buurt van het tunneltje onder de A27. Dit levert kortstondige hinder op voor fietsers. Er zijn verkeersregelaars aanwezig. Dit najaar verwijdert de aannemer ook bomen langs de Maasdijk en rondom de huidige op- en afrit Geertruidenberg/ Raamsdonksveer. Ook aan beide zijden van de Merwedebrug en ter hoogte van de aansluiting van het toekomstige bedrijventerrein Groote Haar in het noorden van Gorinchem worden bomen verwijderd. Deze werkzaamheden vinden naar verwachting plaats in november. Rijkswaterstaat wil het gekapte hout zo duurzaam mogelijk inzetten. Stammen die hiervoor geschikt zijn, gaan naar de meubelmakerij. De rest van het hout wordt, afhankelijk van de kwaliteit, gebruikt voor spaanplaatproductie, de papierindustrie of biomassa-energie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl