Gemeente Altena maakt zich zorgen over onzichtbare armoede

Foto: Pixabay
15 oktober 2022, 06:36
Verlopen

ALTENA - De inflatie is gestegen naar een nieuw record. Het leven is ruim 17% duurder geworden. De gemeente Altena maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling, zo laat wethouder Anneloes van Hunnik weten aan Altena TV.

In de gemeente Altena loopt 7% van de huishoudens het risico om in acute geldnood te komen door de hoge energieprijzen en inflatie. In totaal zouden hierdoor 1554 huishoudens financieel in de problemen komen. Dit betreft niet alleen mensen met een lager inkomen, ook middeninkomens worden hard geraakt. Wethouder Anneloes van Hunnik geeft in een interview met Altena TV aan dat hier ook haar zorgen liggen. “Het is een groep die niet bekend is met hulpinstanties en door de gemeente ook moeilijk in beeld te krijgen is. We zien bijvoorbeeld dat er aanzienlijk meer mensen al hun energietoeslag hebben aangevraagd, dan we in eerste instantie hadden verwacht”, zo stelt de wethouder.

De gemeente Altena is druk bezig om de mensen die financieel in de problemen komen zo goed mogelijk op te vangen met een armoedebeleid. Ook in de begroting is er extra geld opzij gezet om deze huishoudens te ondersteunen. Met het project ‘Vroeg er op af’ hoopt de gemeente inwoners zo snel mogelijk te kunnen helpen en ook een preventieve rol te spelen. Voor huishoudens die financieel in de problemen dreigen te komen, is het vooral belangrijk om op tijd hulp te roepen en hierover in gesprek te blijven. “Laat de schulden niet oplopen. Laat het probleem niet te groot worden. Inwoners kunnen altijd contact met ons opnemen om mee te denken, dit kan bijvoorbeeld via ONS Altena”, zo vertelt wethouder Anneloes van Hunnik. Inwoners die zich zorgen maken over hun financiële situatie kunnen voor meer informatie terecht op gemeentealtena.nl/onsaltena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl