Gemeente Altena wil laaggeletterdheid in de gemeente verminderen

Foto: Archief
15 oktober 2022, 06:28
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena wil laaggeletterdheid in de gemeente verminderen. Dit doet de gemeente door zich te binden aan het Taalakkoord.

Samen met partners wil de gemeente laaggeletterdheid gezamenlijk aanpakken. Cubiss heeft een onderzoek uitgevoerd naar laaggeletterdheid in Nederland. Ook gemeente Altena is meegenomen in dit onderzoek. Hieruit is naar voren gekomen dat tussen de 13% en 16% van de 16 tot en met 65-jarigen laaggeletterd is. Deze percentages komen neer op rond de 5.000 á 6.000 inwoners. Landelijk ligt het percentage lager, namelijk 12%.

Hoewel niet iedereen zijn of haar laaggeletterdheid herkent of hier hinder van ondervindt, brengt het wel degelijk een aantal risico’s met zich mee. Het aanpakken van laaggeletterdheid kan bijdragen aan het verminderen van de zorgkosten, schuldhulpverlening aanvragen en bijstand uitkeringen. Om dit te bewerkstelligen is er een Taalakkoord. Gemeente Altena sluit ook aan bij dit akkoord. Doel is om partijen enthousiast te maken om aan de slag te gaan op het gebied van laaggeletterdheid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl