Ruim 700 inwoners vullen enquête over veiligheid in

Foto: Archief
15 oktober 2022, 06:30
Verlopen

ALTENA - In juli heeft de gemeente Altena een enquête gehouden over veiligheid in de gemeente. De enquête is door ruim 700 inwoners ingevuld.

Gemiddeld geven inwoners de veiligheid in hun buurt het cijfers 8. 60% van de inwoners voelt zich veilig in de eigen woonomgeving, 40% voelt zich wel eens onveilig. Inwoners geven aan dat het gevoel van onveiligheid komt door hangjeugd, vuurwerk, verkeer en inbraken. Bijna twee derde vindt de veiligheidsbeleving in hun buurt gelijk gebleven, een derde vindt de beleving van veiligheid achteruit gegaan.

De meeste overlast wordt ervaren door verkeer waarbij te hard rijden als grootste overlast en als onveilig wordt gezien. Woonoverlast zoals geluidsoverlast, stankoverlast en personen met verward gedrag staat op plaats twee, met direct daarna overlast door jeugd. De top 3 veiligheidsthema’s die volgens inwoners prioriteit moeten krijgen zijn: Jeugdcriminaliteit, woonoverlast en zorg in combinatie met veiligheid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl