Tweede Dutch Food Week Altena groot succes

Foto: Archief
21 oktober 2022, 17:58
Verlopen

ALTENA - Met bijna twee keer zoveel activiteiten als vorig jaar, van bijna drie keer zoveel organisatoren en meer dan drie keer zoveel bezoekers, mag de tweede Dutch Food Week Altena een groot succes heten.

Kan een maaltijd samengesteld worden van ingrediënten uit Altena? Of een taart bakken? De Dutch Food Week Altena leerde veel bezoekers dat dat kan. Hoe lekker dat is. En vertelde de verhalen achter de producten. Ruim 3000 mensen proefden de waren uit Altena, leerden meer over de productie en hoorden over ontwikkelingen en innovaties. Tijdens workshops, rondleidingen, proeverijen, fiets- en wandeltochten.

Van de kantine van het Altena College tot de bibliotheek in Woudrichem, van de boerderij in Wijk en Aalburg tot de moestuin in Almkerk. Het programma zat vol inspirerende activiteiten. De geweldige inzet van organisatoren en bezoekers zorgde voor succesvolle tweede editie.

Wethouder Roland van Vugt: “Wat mooi om te zien hoe dit jaar nog meer initiatieven ontstonden rondom Dutch Food Week Altena. Dat nog meer mensen zich konden laten verrassen door de veelzijdigheid van onze streek. En kennis konden maken met enthousiaste agrarische ondernemers die dagelijks werken aan de maaltijd van vandaag en morgen, en ons open landschap. Hopelijk stimuleert het mensen na te denken over de waarde van voedsel.”

Dutch Food Week Altena past bij het streven van de gemeente om in 2046 een circulair voedselsysteem te hebben. Gezond, lokaal, duurzaam en zonder verspilling. Altena heeft alles in huis om dat te bereiken: de vitale en mooie landelijke omgeving, de diversiteit van de landbouw en voedselsector en de ondernemersmentaliteit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl