Gorinchemse gemeenteraad zet definitief een streep door windmolenpark Avelingen

Foto: Archief
24 oktober 2022, 09:29
Verlopen

GORINCHEM - De gemeenteraad van Gorinchem heeft afgelopen donderdag definitief een streep gezet door een windmolenpark bij Avelingen. Dat ging niet zonder slag of stoot, omdat er op verschillende manieren tegen het plan werd aangekeken.

Wethouder Mark de Boer van Gorinchem ziet nog steeds mogelijkheden voor het opwekken van windenergie binnen de gemeentegrenzen, maar noemde nog geen locaties. Hij benadrukte het belang om bij de start van een traject op een andere locatie vanaf dag één de omgeving op een goede manier mee te nemen. Met name inwoners van Werkendam en Sleeuwijk hadden hun bezorgdheid over het windpark bij Avelingen geuit.

Bij de provincie Zuid-Holland staat Avelingen nog wel ingetekend als potentiële locatie voor windenergie. De Boer gaat vragen om deze uit de plannen te halen. Wanneer Avelingen er toch in blijft staan, bestaat de kans dat de provincie alsnog toestemming geeft voor de bouw van een windpark, bijvoorbeeld wanneer een marktpartij zich meldt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl