Oranje Nassauschool in Veen verhuist naar nieuwbouwlocatie de Eng

Foto: Archief school Nieuwendijk
24 oktober 2022, 09:33
Verlopen

VEEN - De Oranje Nassauschool in Veen gaat verhuizen naar een nieuwbouwlocatie in uitbreidingsplan De Eng. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief van het college van burgemeester en wethouders.

Ook de naastgelegen gymzaal uit 1972 zal in de nieuwbouw geïntegreerd worden, evenals de peuterspeelzaal die momenteel ook al in de school gehuisvest is. In het Integraal Huisvestingsplan van de gemeente Altena is de renovatie van de Oranje Nassauschool in Veen opgenomen. Op basis van financiële en onderwijskundige overwegingen is besloten de Oranje Nassauschool niet te renoveren, maar voor vervangende nieuwbouw te kiezen.

Voor de nieuwbouw werden twee geschikte locaties in Veen gevonden. Dit waren de huidige locatie van de Oranje Nassauschool aan de Hardenbergh en een nieuwbouwlocatie. Beide locaties zijn tegen elkaar afgewogen en er is geconcludeerd dat nieuwbouwlocatie De Eng de voorkeur heeft. De intentie van het college is om op de huidige locatie van de school, aan de Hardenbergh, woningen en een begraafplaats te realiseren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl