SGP Altena brengt werkbezoek aan brandweer Wijk een Aalburg

Foto: SGP Altena
26 oktober 2022, 08:53
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Donderdagavond 20 oktober bracht SGP Altena een werkbezoek aan het brandweerteam van Wijk en Aalburg. Deze avond was er een oefening aan de Maasdijk waarbij een ‘brand geblust’ en een ‘persoon gered’ moest worden.

Deze avond werd duidelijk welk een belangrijke rol de vrijwillige brandweer speelt in een kleinere kern. Met 60 tot 80 uitrukken per jaar, zijn ze verre van overbodig. Kan de gemeenteraad iets betekenen voor de brandweer? De brandweerkorpsen worden aangestuurd vanuit de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Tijdens de nabespreking werd de oefening onder genot van een hapje en drankje geëvalueerd. Ook de vraag komt aan bod hoe men aankijkt tegen de incidenten rond oudejaarsavond. Het maakt de tongen los. Het aantal branden is de laatste jaren veel hoger en het wordt steeds gevaarlijker om bluswerk te verrichten vanwege zwaar vuurwerk en brandende olievaten. Er is meer politiehandhaving nodig om ervoor te zorgen dat het niet gaat escaleren. Voor de SGP was een heel interessant en leerzaam bezoek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl