Sinterklaas en Grienden komen dit jaar naar Hank

Foto: Archief
26 oktober 2022, 09:54
Verlopen

HANK - Ook dit jaar komt Sinterklaas niet met zijn Pieten naar Hank. Hij krijgt hier speciale hulp van de Grienden. Een natuurvolkje dat leeft in de Biesbosch en vorig jaar werd herontdekt toen Hank een nieuw verbindingsbruggetje kreeg naar de Biesbosch.

Daar leven de Grienden op de zandplaten en zij zijn bevriend met de Sint. Het verhaal van de Grienden is bedacht door een aantal vrijwilligers van stichting Vrienden van Sinterklaas. Zij wilden daarmee een creatieve oplossing vinden voor de voortdurende pietendiscussie.

Het intellectueel eigendom van het idee en het verhaal is voor vijf jaar vastgelegd. Anderen mogen het idee overnemen maar de stichting wil voorkomen dat er opnieuw een discussie ontstaat. Hoewel sommigen nog altijd moeite hebben met de verandering, krijgt de stichting vooral lovende reacties. Op 12 november komt de Sint naar Hank en vullen de Grienden dus de pietenstreken en hulp in.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl