Een echt huis bouwen tijdens open dag van Willem van Oranje College 

Foto: Website Willem van Oranje College
27 oktober 2022, 07:50
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Zit jij in groep 6, 7 of 8 van de basisschool? Dan hebben ze jou nodig bij het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg.

Tijdens de open dag van het Willem van Oranje College kun je meteen aan de slag. Zo wordt er met een echte bouwkraan een huisje op het plein gebouwd. Bij dit demohuis kun je zelf kozijnen plaatsen, aftimmeren, gevelbekleding aanbrengen en draaien met de kraan. Iedere leerling die een stukje meebouwt, ontvangt een genummerde (tempex)steen die in een bak bij het huisje wordt gedaan. De naam van leerling en nummer van de steen komen op een lijst.

Aan het eind van de open dag wordt de bak met stenen door de bouwkraan omhoog gehesen boven het plein en daarna geopend. Met deze genummerde stenen moet het laatste muurtje van het huis worden gebouwd. Hierna wordt één nummer getrokken. Deze jonge bouwer wint twee kaartjes voor de Efteling. Je bent welkom op zaterdag 5 november van 10.30 tot 13.30 uur op het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl