College Altena niet enthousiast over ‘Altenabon’

Foto: Archief
28 oktober 2022, 11:20
Verlopen

ALTENA - Om inwoners van Altena een extraatje te geven zou de gemeenteraad zou graag een Altenabon willen. Die kunnen inwoners dan besteden bij de lokale middenstand.

Maar het college van burgemeester en wethouders is niet zo enthousiast over het idee. Zij ziet veel haken en ogen aan de uitvoering en zet liever in op meer bekendheid geven aan de al bestaande regelingen. De Altenabon, uit de koker van de VVD, kwam ter sprake bij de inhoudelijke verkenning in aanloop naar de begrotingsraad op 8 november.

Andere punten die de raad in dat kader besprak waren onder meer het fonds om verenigingen en organisaties financieel te steunen, schuldmaatjes die mensen met schulden helpen om daar vanaf te komen en de verhoging van de ozb. Naar alle waarschijnlijkheid stijgt die volgend jaar met 5 procent. Het definitieve besluit daarover valt dus op 8 november.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl