Toekomst van busverbindingen in Altena onzeker

Foto: Archief
28 oktober 2022, 18:45
Verlopen

ALTENA - De provincie Noord-Brabant heeft het proces om een vervoerder te contracteren voor de nieuwe ov-concessie West-Brabant in gang gezet.

Het gaat om een vervoerder die voor de periode 2025-2035 het openbaar vervoer gaat verzorgen. In West-Brabant en daarmee dus ook in Altena rijden momenteel bussen van Arriva, herkenbaar onder de merknaam Bravo. In het programma van eisen, waarmee de aanbesteding uit is geschreven, staat onder meer te lezen dat een groot deel van de acht scholierenlijnen worden geschrapt. Het gaat dan om speciale buslijnen van en naar het Curio prinsentuin in Andel. Ook de busverbinding Werkendam – Dordrecht via de veerdienst Kop van ’t Land wordt opgeheven.

De gemeente Altena heeft aangegeven binnenkort in gesprek te gaan met de provincie om aandacht te vragen voor de gevolgen van het schrappen van de lijnen. Reizigers en scholieren mogen straks niet de dupe zijn van een nieuwe dienstregeling.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl