‘Peukenprobleem’ in Hank

Foto: Sander van Strien
2 november 2022, 11:27
Verlopen

HANK - Sinds de zomer van 2021 wordt wekelijks over een afstand van 5 kilometer ZwerfAfvalopgePakt door zogenoemde ZAP-ers. De ene week rapen ze één kant van de weg, de andere week de andere kant. Hierbij worden onder meer filterpeuken van sigaretten opgeraapt, die zeer schadelijk zijn voor het milieu.

Vooral in de zomermaanden is dit een probleem, wanneer meer mensen vaker buiten zijn en dus meer peuken achterlaten. Soms lopen de aantallen op tot ruim boven de honderd, bleek uit een recentelijke telling.

Daarom doen de ZAP-ers een oproep om mensen te bewegen hun peuken mee naar huis te nemen of in een afvalbak te doen. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld een speciaal opberg-etuitje dat als asbakje kan fungeren. Dergelijke producten zijn te vinden via bol.com en bieden een handige uitkomst voor rokende hondenbaasjes en wandelliefhebbers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl