Stageplaatsen gezocht voor inburgeraars

Foto: Gemeente Altena
6 november 2022, 13:03
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena zoekt voor inburgeraars bedrijven, scholen, ondernemingen en organisaties waar mensen een stageplaats kunnen vinden. De gemeente verwacht dat er nog veel plekken nodig zijn.

In 2022 is er een nieuwe wet ingegaan voor inburgeraars. Dit zijn mensen die als gezinsmigrant of vluchteling naar Nederland komen. De nieuwe wet legt de nadruk op duaal inburgeren: werken en leren tegelijkertijd. De kans op meedoen in de samenleving wordt vergroot als er werkervaring opgedaan kan worden. Daarbij went men aan een Nederlands werkritme, wordt er zelfvertrouwen opgebouwd en natuurlijk wordt de Nederlandse taal geoefend.

Bent u in staat om voor deze mensen een of meerdere stageplaatsen te leveren of heeft u hier vragen over, neem dan contact op met de re-integratie-consulenten van de gemeente Altena. Dit zijn Anetta Scheurwater of Joep van den Boogaard.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl