Gemeente Altena behaalt twintigste plek bij NK Tegelwippen

Foto: Archief
8 november 2022, 20:04
Verlopen

ALTENA - Altena heeft de twintigste plek behaald in het NK Tegelwippen, in de categorie middel: gemeentes met 50.000 tot 100.000 inwoners.

In totaal werden in Altena dit jaar 4595 tegels vervangen voor groen, wat neerkomt op 82,08 tegels per 1000 inwoners. Vorig jaar deed Altena ook mee en eindigde toen op de 28e plek met 9430 gewipte tegels.

Het NK Tegelwippen is een ludieke manier om aandacht te geven aan een belangrijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, en koeler op warme dagen. Dit jaar deden 135 gemeentes mee aan de actie. In heel Nederland werden ruim 2,8 miljoen tuintegels vervangen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl