Gemeenteraad vindt dat inzamelaar oud papier derving inkomsten moet compenseren

Foto: Pexels.com
12 november 2022, 18:00
Verlopen

ALTENA - In september kwam al naar buiten dat de huidige inzamelaar van oud papier in de gemeente Altena geen mogelijkheden meer heeft om op avonden en in het weekend oud papier op te halen.

Het college van de gemeente Altena werd verrast door dit besluit en is inmiddels met vrijwilligers in gesprek om te onderzoeken hoe ze bij de inzameling betrokken kunnen blijven. Er wordt nu vooralsnog van uitgegaan dat het inzamelen in 2023 niet meer door vrijwilligers gaat gebeuren, maar door een bedrijf. Voor de vrijwilligersorganisaties betekent dit minder inkomsten.

De gemeenteraad vindt dat deze gemiste inkomsten komend jaar voor 100 procent gecompenseerd moeten worden. De raad zou graag zien dat de kosten voor de compensatie verhaald worden bij het bedrijf dat zijn verplichtingen niet nakomt. Als de inzet van vrijwilligers niet mogelijk is, dan moet het college alternatieven onderzoeken waarbij de verenigingen en organisaties toch aan inkomsten kunnen komen. Wethouder Ronald van Vugt beloofde alles op alles te zetten om de kosten te gaan verhalen op de inzamelaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl