Kinderen onwel: basisschool ontruimd na ‘chemische lucht’

Foto: Sander van Strien
14 november 2022, 13:54
Verlopen

NIEUWENDIJK - Op basisschool De Regenboog in Nieuwendijk zijn maandagochtend meerdere kinderen onwel geworden. Door een chemische lucht in het schoolgebouw, werd de locatie aan de Hasselmanstraat geevacueerd. Alle kinderen en medewerkers zijn volgens protocol naar buiten gegaan.

Enkele medewerkers en kinderen voelden zich niet lekker. Als gevolg hierop is o.a. een ambulance opgeroepen en zijn de kinderen en medewerkers nagekeken. Uit voorzorg zijn alle lokalen ontruimd en heeft de school een oproep gedaan om de kinderen uit voorzorg op te halen. Kinderen die niet eerder opgehaald konden worden, zijn tijdelijk opgevangen in het naastgelegen dorpshuis. De brandweer onderzocht met meerdere eenheden waar de lucht vandaan kwam. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat dit waarschijnlijk een probleem met het luchtventilatiesysteem was.

De Regenboogschool zit sinds dit schooljaar in dit nieuwe pand aan de Hasselmanstraat. Op dinsdag 13 september werd het nieuwe schoolgebouw nog geopend door wethouder Wendy van Ooijen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl