Geslaagde netwerkbijeenkomst Biesboschpartijen

Foto: Aangeleverd
16 november 2022, 16:40
Verlopen

REGIO - Op 10 november werd in Lage Zwaluwe een goedbezochte netwerkbijeenkomst voor belangengroepen in de Biesbosch gehouden. Het doel was om elkaar te ontmoeten in een gemeenschappelijke passie voor de Biesbosch.

De verschillende partijen luisterden naar verhalen over de Biesbosch en discussieerden met elkaar. Er werd teruggeblikt op het afgelopen seizoen en vooruitgekeken naar de rol van de Biesbosch in de toekomst. De eerste bijeenkomst van het Biesboschnetwerk vond plaats in het ruim van de Terra Nova, een historisch binnenvaartschip dat speciaal voor de gelegenheid aan de kade in Lage Zwaluwe lag afgemeerd. Met meer dan 80 deelnemers van uiteenlopende organisaties en bedrijven: toeristisch ondernemers, natuurorganisaties, watersporters, bewoners, fietsersbond en overheden. In de middag waren er korte presentaties van het Biesbosch MuseumEiland, Staatsbosbeheer, Biesboschfederatie en de Drimmelse ondernemer van Biesbosch Hotel en Sloepenverhuur.

Na een stevige erwtensoepmaaltijd ging coördinator Biesboscheducatie Wim Ruis op zoek naar de Genius Loci, de ziel van het Biesboschlandschap. Een bewoner, een natuurgids, een wandelaar, een visser en een bootbezitter deelden hun meest magische moment in de Biesbosch met de zaal. Aansluitend was er een levendige paneldiscussie over stellingen. Waar alle deelnemers het over eens waren: deze bijeenkomst was een succes en voor herhaling vatbaar in 2023. Het brengt mensen met passie voor de Biesbosch letterlijk en figuurlijk nader tot elkaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl