Andelnaar voor de rechter na betasten kleindochter

Foto: Archief
19 november 2022, 17:54
Verlopen

ANDEL/BREDA - Een 66-jarige opa uit Andel stapte 25 augustus 2021 zelf naar de politie om zich aan te geven. Hij had de nacht ervoor zijn 11-jarige kleindochter onzedelijk betast.

Het leek juridisch gezien een eenvoudige zaak te worden, maar afgelopen donderdag zat in de rechtbank een man die ineens een heel ander verhaal heeft. Een verhaal dat hij met zijn hand in de broek van zijn kleindochter terechtkwam, maar dat dat alleen kwam doordat ze elkaar aan het kietelen waren. Die bewuste zomerdag logeert het 11-jarige meisje bij opa en oma. Omdat het meisje niet kan slapen, loopt ze naar beneden waar haar opa nog aanwezig is en waar de betasting plaatsvindt.

De officier van justitie eiste afgelopen donderdag twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. De advocaat van de man bepleitte vrijspraak, omdat er geen sprake zou zijn van opzet. De familie ligt inmiddels uit elkaar. Het meisje heeft last van het gebeurde en zij en haar moeder hebben geen contact meer met opa. Opa en oma zijn gescheiden na het incident. De uitspraak is op 1 december.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl