Bomen bij appartementencomplex bij De Graaff worden toch gekapt

Foto: Archief
19 november 2022, 18:01
Verlopen

WERKENDAM - De bomen langs het water bij het in aanbouw zijnde appartementencomplex bij De Graaff in Werkendam worden in de zomer van volgend jaar gekapt. Op die plek komen nieuwe bomen te staan, die voor minder overlast zorgen.

Eind mei sprak de gemeenteraad van Altena nog over ‘onaanvaardbare hinder’ door de bomen bij appartementencomplex Hof Albrecht, maar een motie daarover werd verworpen. Wel werd afgesproken de situatie nog eens onder de loep te nemen. Altena kwam tot de conclusie dat het inderdaad niet wenselijk is dat de bomen, die op zo’n korte afstand van de bebouwing staan, gehandhaafd blijven.

Een vergunning is inmiddels afgegeven. Het kappen van de bomen kan echter pas uiterlijk in augustus als de overwinteringsperiode van de poelkikker voorbij is en er geen sprake is van broedsels in de bomen. Inmiddels zijn de huidige bomen wel teruggesnoeid tot de helft van hun kruinhoogte.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl