College Altena wil meer tijd voor actualisering van beleid voor huisvesting arbeidsmigranten

Foto: Archief
19 november 2022, 17:52
Verlopen

ALTENA - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Altena heeft de gemeenteraad geïnformeerd over uitstel van de actualisering van het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Volgens het college vragen een aantal onderwerpen meer tijd om uit te werken. Tijdens de Altenaronde en Altenatafel zijn er veel reacties en vragen vanuit de raad gekomen. Het college wil nu tijd krijgen om onder andere een aantal onderwerpen verder uit te werken: of en hoe kortdurende seizoensarbeid, zoals bijvoorbeeld fruitpluk, een plek kan krijgen in beleid.

Daarnaast wordt onder andere verder gekeken naar een goede spreiding, waarbij afstand van huisvestingslocaties onderling en afstand tot het werk belangrijk is, maar ook de draagkracht van de samenleving. Het college streeft er nu naar om in de eerste helft van 2023 het geactualiseerde beleid ter besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl