Handtekeningenactie vanwege plannen voor schrappen van scholierenbuslijnen

Foto: Archief
19 november 2022, 17:56
Verlopen

ANDEL - Het vanaf 2025 schrappen van een aantal scholierenbuslijnen naar Curio Prinsentuin in Andel door de provincie heeft ervoor gezorgd dat de leerlingen, ouders en medewerkers van de school een handtekeningenactie zijn gestart.

Het bestuur van de school gaat daarnaast bezwaar aantekenen. Ruim twee derde van de leerlingen zou gebruik maken van deze scholierenlijnen en hier is geen redelijk alternatief voor. De school heeft speciale busverbindingen met onder meer veel plaatsen in de regio Oosterhout en Waalwijk, het Gelderse rivierengebied en Zuid-Holland.

De maatregel van de provincie om deze buslijnen te schrappen is volgens de actievoerders onacceptabel. Om het verzet tegen de voorgenomen maatregel kracht bij te zetten, hebben de ouderraad, de directie van de school en de Raad van Bestuur van Curio een open brief gestuurd aan Provinciale Staten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl