Solide ronde competitie Biesboschzwemmers

Foto: Archief
22 november 2022, 18:01
Verlopen

GORINCHEM - Terwijl het buiten koud aanvoelde namen 24 leden van de Biesboschzwemmers deel aan de tweede competitiewedstrijd.

Samen met zwemmers van De Linge/PCG, ZVDO ’74 en ZPB H en L Productions werd er gezwommen voor snelle tijden. Na ruim twee uur zwemmen hadden de Biesboschzwemmers 22 medailles verovert en daarnaast werden er bijna twintig persoonlijke records, een clubrecord en een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen gezwommen.

De middag begon met de 4×50 vrije slag estafette en de ploeg bestaande uit Anne Lisman, Anieke aan de Wiel, Amy de Kooter en Jansje de Ridder zette de toon voor de middag door de winst op te eisen en ze waren ook nog sneller dan hun inschrijftijd. Anne, Anieke en Jansje zwommen deze middag 100 rug- en vlinderslag en vooral voor Anne en Anieke was de vlinderslag spannend want deze zwommen ze voor de eerste keer. Anne werd derde op de vlinderslag en dit deed Jansje op de rugslag. Anieke eindigde net naast het podium op de rugslag. Amy zwom de 100 ‘vrij’ en 200 wisselslag en op de vrije slag was ze snelste en op de wisselslag werd ze derde.

Bij de jeugd kwamen verder ook nog Lars de Kooter, Rens Lisman en Mirthe Bults aan de start. Zij zwommen 100 schoolslag en 200 vrije slag. Op beide nummers was Lars de snelste en op de schoolslag wist hij zijn eigen clubrecord aan te scherpen en deze tijd was ook goed voor een startbewijs op de NK Junioren. Rens verbeterde op beide nummers zijn beste tijden, maar helaas kwam hij te kort voor het podium. Ook Mirthe eindigde niet op het podium, maar wist op de 200 vrije slag wel haar tijd te verbeteren.

De jongste zwemmers zwommen 50 schoolslag en 100 wisselslag. Op de schoolslag bij de meisjes waren de eerste vier plaatsen voor Biesboschzwemmers. Shanya Muilenburg wist Marley Spjiker, Femke van den Oven en Silke Jette voor te blijven. Van deze vier dames wist alleen Femke haar beste tijd niet aan te scherpen. Bij de jongens was Wessel van Wijk de snelste en eindigde Jesse Drewes net naast het podium. Beide haalden wel meerdere seconden van hun beste tijd af. Op de wisselslag was Wessel opnieuw de snelste in een nieuw persoonlijk record en ook Jesse verbeterde zijn beste tijd. Bij de meisjes was Shanya opnieuw de beste in een nieuwe toptijd en eindigde Femke op de derde plaats met een verbetering van bijna 10(!) seconden. Marley kwam niet op het podium maar verbeterde wel haar snelste tijd tot nu toe.

Bij de dames en heren stond er 100 vlinderslag, 50 schoolslag en 200 vrije slag op het programma als persoonlijke onderdelen. De senioren verbeteren meestal niet hun tijden, maar Jan-Pieter de Raad heeft enige jaren niet gezwommen en dus lukte het hem wel. Op zowel de 100 vlinderslag als de 200 vrije slag haalde hij meerdere seconden van zijn tijd af. Op de 200 ‘vrij’ ging het zelfs om bijna 14 seconden. Op de schoolslag sprint waren de eerste twee plaatsen voor Biesboschzwemmers. Bij de dames wist Marjo Goelema Sanne van de Pol voor te blijven en bij de heren ging de winst naar Robin Iking voor Lars Duijnhouwer. Op de vlinderslag waren er nog ereplaatsen voor Jade Groeneveld en Erik Drewes, beide wisten derde te worden.

De afsluitende estafette leverde ook nog goede klasseringen op. De damesploeg 4×100 vrije slag bestaande uit Christel Kramer, Jade Groeneveld, Mandy Swart en Sanne van de Pol werden derde en de heren 4×50 vrije slag eindigde op een tweede plaats. Deze ploeg bestond uit Lars Duijnhouwer, Robin Iking, Pieter Pijnenburg en Erik Drewes.

De komende dagen wordt de tussenstand na twee wedstrijden bekend en zal medio januari de zwemcompetitie vervolgd worden. In de tussentijd staan er nog onder andere Nederlandse Kampioenschappen gepland en ook nog de clubkampioenschappen op 17 december in Andel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl