Duidelijke grens De Werken en Werkendam

Foto: Facebookpagina Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a.
30 november 2022, 21:22
Verlopen

WERKENDAM - De gemeente Altena heeft de grensmarkering tussen Werkendam en de voormalige gemeente De Werken hersteld.

Bij werkzaamheden afgelopen zomer van het begin van de Hoogstraat richting de Werkensedijk, was de grensmarkering in het stratenpatroon verdwenen. Nu liggen in de straat twee grote tegels met de namen van de voormalige gemeentes.

Werkendam en De Werken werden op 1 oktober 1950 samengevoegd tot de gemeente Werkendam. De Werken bestond uit de dorpen Kille, Sleeuwijk en De Werken. De Werkensedijk, een deel van de Kruisstraat, een deel van de Sasdijk, ’t Slik en de Sleeuwijksedijk behoorden bij De Werken. In het stratenpatroon van de Kruisstraat is de grens tussen Werkendam en De Werken nog zichtbaar. Ook daar brengt Altena ter herinnering binnenkort een grensmarkering aan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl