Sint- en pietengymfeest in d’Alburcht groot succes

Foto: Aangeleverd
30 november 2022, 21:04
Verlopen

WIJK EN AALBURG - De Sint- en pietensportmiddag in d’Alburcht was een groot succes. Ruim zeventig basisschoolleerlingen uit Altena kwamen naar Wijk en Aalburg in hun pietenoutfit.

Na een gezamenlijke warming-up, onder leiding van gympiet Lios, gingen de kinderen in groepjes uiteen. Het spellen- en activiteitencircuit was opgezet door de leerlingen van het Willem van Oranje College. De sportmiddag is een aantal jaar geleden tot stand gekomen toen het Willem van Oranje College en Sportvereniging W.I.K. de handen ineen sloegen. Inmiddels zijn ook gymvereniging Lios (Veen) en Sport en Vriendschap (Eethen) betrokken.

Een win-win situatie voor alle vier: de leerlingen van het Willem draaien een maatschappelijk project. Zij bereiden de sportmiddag voor, versieren d’Alburcht, begeleiden de kinderen tijdens de spelletjes en zorgen na afloop voor iets lekkers. De gymverenigingen zorgen voor de pr, de communicatie en houden de inschrijvingen bij. De activiteit bleek zo populair dat de organisatie kinderen moest teleurstellen. Volgend jaar wordt er verder uitgebreid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl