Waterschapsbelasting Rivierenland stijgt in 2023 gemiddeld met 30 euro per gezin

Foto: Archief
30 november 2022, 20:58
Verlopen

REGIO - Gezinnen met een eigen huis gaan volgend jaar gemiddeld 30 euro meer aan waterschapsbelasting betalen. Een alleenstaande huurder gaat gemiddeld ongeveer 12 euro per jaar meer betalen.

De verhoging wordt vooral veroorzaakt door maatregelen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en de stijgende (energie)prijzen. Met deze belastingstijging zit Rivierenland op het landelijk gemiddelde van alle waterschappen. Net als iedereen in Nederland heeft ook Waterschap Rivierenland te maken met grote prijsstijgingen op het gebied van elektra, brandstof en grondstoffen. Daarnaast is het werk van het waterschap steeds complexer.

Waterschap Rivierenland wil in 2030 energieneutraal zijn. De stijging van energiekosten onderstreept dit doel nog eens. Afgelopen jaren zijn er al grote stappen gezet. Zo zijn verschillende rioolwaterzuiveringen omgebouwd tot energiefabrieken. Hiermee wekt het waterschap zelf energie op. Daarnaast probeert het waterschap slimmer en innovatiever te werken. Zo houdt Waterschap Rivierenland de kosten zo laag mogelijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl