Inwoner van Andel krijgt drie maanden cel voor betasten kleindochter

Foto: Archief
2 december 2022, 19:50
Verlopen

ANDEL/BREDA - Een 66-jarige man uit Andel heeft donderdag drie maanden cel gekregen voor het betasten van zijn 11-jarige kleindochter.

Twee maanden van de straf zijn voorwaardelijk. Het misbruik gebeurde op 24 augustus vorig jaar in de avond, terwijl zijn vrouw sliep en het meisje naar hem toe kwam omdat ze niet kon slapen. Tijdens de zitting zei de man dat het per ongeluk gebeurde toen ze elkaar aan het kietelen waren. Tegen de man was veel meer straf geëist, twaalf maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

De rechtbank hield echter rekening met de omstandigheden. De man was zelf naar de politie gestapt om zich aan te geven. Ook is hij al op leeftijd en nooit eerder veroordeeld. Vanwege het incident is hij gescheiden van zijn vrouw. Ook is hij verhuisd en heeft hij geen contact meer met zijn dochter en kleindochter. Dat maakte dat de rechtbank besloot om een fors lagere straf op te leggen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl