Veerverbindingen rondom Altena staan komende jaren onder druk

Foto: Sander van Strien
2 december 2022, 19:47
Verlopen

ALTENA - Hoewel inwoners van Altena heel positief zijn over de veerverbindingen met de omliggende gemeenten, staan ze de komende jaren ernstig onder druk. Dat zegt wethouder Hans Tanis.

Hij doelt daarmee onder meer op de verbindingen over de Bergsche Maas, die onderhouden worden door stichting Bergsche Maasveren. Met de buurgemeenten Zaltbommel, Heusden en Waalwijk wordt overlegd hoe deze veren, die nog altijd gratis overzetten, in stand kunnen worden gehouden. Jaarlijks kampt het veer met een tekort van 800.000 euro. Om de veren in de vaart te houden, liggen al verschillende opties op tafel.

Een van de scenario’s is dat de vaartijden worden verkort of een elektrische veerboot wordt aangeschaft. Zorgen zijn er ook over de veerdienst Kop van ’t Land, tussen Werkendam en Dordrecht. Het is de exploitant niet gelukt daar een elektrische pont te kopen. Eenzelfde probleem doet zich voor met de pont in Veen naar Aalst, geëxploiteerd door Riveer. De provincie Gelderland gaat in de kosten daarvan niet langer bijdragen. Ook deze verbindingen wil de gemeente in stand houden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl