Vrijwilligers maken het verschil in Altena

Foto: Archief
6 december 2022, 17:56
Verlopen

ALTENA - Zeven december is het ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Gemeente Altena besteedt dit jaar een derde keer op rij extra aandacht aan een speciale groep vrijwilligers. Dit jaar worden de vrijwilligers verrast die helpen bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Deze vrijwilligers zorgen voor een goede opvang van vluchtelingen en helpen bij het vinden van een veilige plek in Nederland. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bieden van opvang aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland. “Dat kunnen wij als gemeente niet alleen, dat bereiken we samen. Met maatschappelijke partners, maar vooral ook samen met inwoners. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel vrijwilligers zich inzetten om te helpen bij deze opvang. Zij maken het verschil”, aldus wethouder Anneloes van Hunnik.

Op woensdag 7 december bezoeken de wethouders opvanglocaties in Werkendam, Rijswijk en Wijk en Aalburg om de vrijwilligers te bedanken en in het zonnetje te zetten. Later deze maand krijgen de vrijwilligers van VluchtelingenWerk aandacht van de wethouders. Extra handjes zijn altijd welkom. Wilt u als vrijwilliger aan de slag om op deze locaties te helpen? Aanmelden kan via Inge Cok, telefonisch: 06 – 51 77 20 12 of via e-mail: i.cok@gemeentealtena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl