Turnsters SV W.I.K. op het podium

Foto: Jojanneke van Dalen
13 december 2022, 17:45
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Wat een mooie opening van het wedstrijdseizoen voor Sportvereniging W.I.K. Wijk en Aalburg. Zaterdag 10 december al vroeg in de ochtend turnde het gemixte team niveau 4 in Fijnaart.

Roos van Tilborg (SV W.I.K.) vormt dit seizoen samen met turnsters van KGV Kaatsheuvel en Inion een team. Met het team behaalde Roos een mooie derde plek en individueel werd Roos zelfs eerste. ‘s Middags waren Lisa Hartman, Jonna Louwerse, Noor van de Wiel en Yara Thur aan de beurt. Samen vormen zij team SV W.I.K. niveau 6. Zij behaalden met het team de eerste plek! Individueel behaalden Jonna en Yara goud, Noor zilver en Lisa werd 6e.

Het turnen in teams is nieuw en werd als erg leuk en positief ervaren door turnsters en trainsters. De beste drie scores op een toestel tellen voor de teamprestatie. Daarnaast kan de sporter ook nog een medaille behalen op individueel niveau. Omdat er niet altijd voldoende turnsters zijn met hetzelfde niveau binnen een vereniging wordt er samengewerkt met andere verenigingen. Zo ontstaan er dus samengestelde teams. Dat brengt ook positieve aspecten met zich mee.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl