Nieuwe ophaalmomenten voor oud papier

Foto: Gemeente Altena
18 december 2022, 10:26
Verlopen

ALTENA - U bent gewend dat het oud papier eens in de maand op zaterdag of op een doordeweekse avond wordt opgehaald. Vanaf 1 januari 2023 verandert dat.

In 2023 wordt uw oud papier op een doordeweekse dag overdag opgehaald. De data staan nog niet in de afvalkalender of app. Tot die tijd vindt u de ophaaldagen oud papier op de website van de gemeente Altena.

Het oud papier werd in Altena tot nu toe opgehaald door organisaties. Bijvoorbeeld de muziekvereniging of de kerk. Helaas kan het bedrijf dat de vrachtwagens en chauffeurs levert deze dienst niet meer aanbieden op zaterdag. Daarom wordt het oud papier in 2023 overdag doordeweeks opgehaald. De organisaties worden in 2023 gecompenseerd voor de inkomsten die ze mislopen. Samen met hen is de gemeente aan het kijken hoe de organisaties mogelijk later toch weer betrokken kunnen worden bij het inzamelen van oud papier.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl