Woerkumer Biergilde doet schenking aan Visserijmuseum

Foto: Aangeleverd
22 december 2022, 14:39
Verlopen

WOUDRICHEM - Op donderdag 15 december sloot het Woerkumer Biergilde de eerste jaargang van haar bestaan af met een bierdiner. Het biergilde richt zich op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en die het vooral samen willen proeven en genieten.

Dat er met bier ook culinair gekookt kan worden, bewees chef Dennis Liem uit Den Haag. Maar liefst vier gangen werden bereid met het Woerkumer Bier en dat leverde verrassende combinaties op. De opbrengst van de avond ging naar het Cultuur en Visserijmuseum Woudrichem. Voorzitter Arjens van Gammeren mocht een cheque van 250 euro in ontvangst nemen en was daar zichtbaar verguld mee. Door de hoge energiekosten kan het museum momenteel iedere steun gebruiken. 

Op 19 januari komt brouwer Hans Anton Verschoor van Brouwerij De Magistraat uit Almkerk naar de vesting van Woudrichem. De maandelijkse proefavonden worden gehouden in het Arsenaal (onder het Visserijmuseum in de vesting) Kerkstraat 41 in Woudrichem. De proeverij bestaat uit 5 proefglazen, uitgebreide proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur. De kosten zijn € 19,50 per persoon en men kan zich opgeven via info@woerkumerbiergilde.nl. De aanvang op 19 januari 2023 is om 20.00 uur (ruimte open vanaf 19.30 uur) en de proeverij duurt tot omstreeks 22.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl