Kosten voor legen grijze container gaan omhoog

Foto: Sander van Strien
30 december 2022, 19:32
Verlopen

ALTENA - De kosten voor het legen van de grijze container met huishoudelijk restafval gaan omhoog in Altena. Een voorstel van VVD en SGP op een plan van het college over de tarieven voor de afvalstoffenheffing werd unaniem gesteund.

Uitgangspunt daarbij is dat gestreefd wordt naar het volledig dekken van de kosten. Het college stelde voor het vastrecht met ruim 52 euro te verhogen, maar om de kosten voor het leegmaken van de containers gelijk te laten. VVD-raadslid Pim Bouman was het hier niet mee eens. Hij verwees naar het gemeentelijk uitgangspunt ‘de vervuiler betaalt’.

Door verhoging van het vastrecht worden de meerkosten over alle huishoudens uitgesmeerd en dit principe wordt volgens hem flink afgezwakt. Het verhogen van ook het tarief voor het legen van de kliko, kan een extra stimulans zijn om afval nog meer te scheiden. Het vastrecht wordt 219 euro en is met dertig euro verhoogd. Het legen van een 140 en 240 liter container komt op respectievelijk ongeveer tien euro en zeventien euro per keer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl