A27 tussen Lexmond en Werkendam bovenaan File Top 10

Foto: Archief
31 december 2022, 19:53
Verlopen

REGIO - Bovenaan de zogenaamde file top 10 van de ANWB prijkt de A27 op het traject van Utrecht naar Breda.

Volgens de ANWB is het vooral druk op de A27 tussen Lexmond en Werkendam en dit traject wordt dan ook gezien grootste knelpunt op de snelwegen. Op plek 4 in de file top 10 staat de A27 tussen Geertruidenberg en Gorinchem.

Sinds de afschaffing van de coronamaatregelen eind maart zijn de ochtend- en de avondspits weer druk vanwege de toename van het woon-werkverkeer. Vooral op dinsdag en donderdag. De dagelijkse files zijn het afgelopen jaar weer teruggekeerd. De filezwaarte, lengte x duur van de files, in de maanden april tot en met december 2022 was nog maar 12 procent lager dan in diezelfde periode in 2019. Dit concludeert de ANWB op basis van haar filecijfers, gemeten over alle A en N- wegen in ons land.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl