Eerste Altena Poetry Slam in Xinix

Foto: Sander van Strien
2 januari 2023, 19:35
Verlopen

NIEUWENDIJK - In poppodium Xinix wordt op vrijdag 27 januari de eerste Altena Poetry Slam gehouden. Acht deelnemers nemen het tegen elkaar op. Zij hebben voorafgaand drie workshops gevolgd. Een jury bepaalt wie de beste Altena Poetry Slammer 2023 wordt.

De Altena Poetry Slam is een samenwerking tussen stichting Poëzie Land van Altena, Bibliotheek Cultuurpunt Altena en poppodium Xinix. Ter voorbereiding op de eerste Altena Poetry Slam werden drie workshops Poetry Slammen gegeven in de Werf in Woudrichem. Bij Poetry Slam draagt de deelnemer in drie minuten een favoriete, zelfgeschreven tekst voor. De voordrachten vinden plaats als lezing of als performance met poëzie, prozagedichten, proza, korte verhalen, columns, statements of slamgedichten. Tussen de voordrachten speelt de band ROES. Verder zijn er optredens van dichter Marieke van Leeuwen en Monique Hendriks, Nationaal Slam Kampioen 2021.

De deelnemers zijn Noëmy van der Meijs, Karen Heerema, Coen Willemse, Francy de Jong, Erica van Vugt, Erika Destercke en Dirk Tolenaars. De jury bestaat uit Marieke van Leeuwen, Frans Buijserd en Marian van der Wal. Kaarten voor de avond kosten 12,50 euro en zijn te bestellen via de ticketservice op Xinix.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl