Waarderingsprijzen Altena uitgereikt: Schaal van Altena voor ‘de Soos’ Almkerk

Foto: Sander van Strien
2 januari 2023, 22:37
Verlopen

ALTENA - Maandagavond 2 januari werden, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Altena, weer de waarderingsprijzen van Altena uitgereikt.

Burgemeester Lichtenberg reikte aan Olaf Kurpershoek uit Sleeuwijk Het Kristal van Altena uit: de waarderingsprijs voor een jongere in Altena. Olaf zet zich in voor Scouting Altena en in het bijzonder voor de Blauwe Vogels, een groep mensen met een verstandelijke beperking.

Burgemeester Lichtenberg reikte ook aan zeven inwoners de Parel van Altena uit. Goof van Nieuwegiessen uit Wijk en Aalburg ontving deze waardering voor zijn vele werk voor voetbalvereniging Wilhelmina’26. Jeanet Ambachtsheer uit Almkerk omdat zij zich al meer dan 35 jaar inzet voor Tafeltje Dekje. Cees de Gast uit Meeuwen kreeg de parel voor zijn werk voor de ‘Historische Reeks Altena’. Frans Sterrenburg uit Andel voor zijn inzet als voorzitter van de dorpsraad van Andel. Ad Swart uit Rijswijk voor zijn werk voor de vluchtelingen uit Oekraïne die in Altena onderdak hebben gevonden. Christine Rausch uit Werkendam kreeg de waarderingsprijs voor haar vrijwilligerswerk voor Vluchtelingenwerk waar ze statushouders begeleidt. Kees Edelman uit Waardhuizen ontving een parel als oprichter van de dorpsraad van Uitwijk/Waardhuizen.

Als laatste werd ook nog de Schaal van Altena uitgereikt voor organisaties. Hiervoor waren Altenatuur, de Biesboschzwemmers en de Stichting Jeugdwerk Altena ‘de Soos’ uit Almkerk genomineerd. De schaal werd uiteindelijk uitgereikt aan de Soos. Deze stichting organiseert al sinds 1969 met een enthousiaste groep van jongere vrijwilligers tal van activiteiten, waaronder bijeenkomsten op vrijdag- en zaterdagavond in het eigen gebouw, maar ook het timmerdorp, de avondvierdaagse en Zomerfeesten Almkerk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl