Staatsbosbeheer Biesbosch waarschuwt voor hoogwater

Foto: Archief
10 januari 2023, 20:24
Verlopen

WERKENDAM - Staatsbosbeheer Biesbosch waarschuwt voor hoogwater in de Kleine en Grote Noordwaard, waarbij de laaggelegen wegen en polders kunnen overstromen.

Ook maandag 16 januari worden hoge waterstanden voorspeld. Tijdens deze piekmomenten komt het water letterlijk over de weg en daarmee is het minder goed zichtbaar waar u kunt rijden, schrijft Staatsbosbeheer Biesbosch op hun Facebookpagina.

Weggebruikers wordt dringend aangeraden om, zeker in de avond en nacht, de laaggelegen wegen en polders te mijden. Dit voor uw eigen veiligheid maar ook zeker voor de rust voor de dieren. Deze dieren zoeken hoger gelegen delen op om te schuilen voor het hogere water, legt Staatsbosbeheer Biesbosch uit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl