Extra pompen in Altena in verband met wateroverlast door regenval

Foto: Sander van Strien
14 januari 2023, 17:39
Verlopen

ALTENA - Door de regenval in de afgelopen periode is het hoogwater ook in Altena goed te zien. De gemalen van Waterschap Rivierenland draaien dan ook overuren om al het water af te voeren naar de grote rivieren.

In Altena zijn er ook twee noodpompen geplaatst nabij Hank en Werkendam. In verband met de pompen aan het water van de Bruine Kil is de Bruine Kilweg langs het gemaal gestremd. Daar wordt het water het Gat van Paulus ingepompt richting de Biesbosch. Er wordt ook extra gepompt aan de Vierbansche Gantel tussen Nieuwendijk en Hank. In de Noordwaard bij Werkendam waarschuwde Staatsbosbeheer ook al voor hoog water, de situatie is daar nog niet zo ernstig als in februari 2020.

Het Waterschap spreekt van lokale overlast zoals volgelopen kelders, schuren en woningen. “Door de overvloedige regen van de afgelopen tijd is er ook vandaag nog wateroverlast in het westen van het rivierengebied. Dit leidt lokaal tot water op straten en velden. Onze gemalen draaien op volle toeren en op knelpunten hebben we extra pompen neergezet. Deze vorm van wateroverlast door extreem weer kunnen we niet overal voorkomen”, aldus Waterschap Rivierenland.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl