Gemeente gaat ’t Rondeel en ’t Verlaat financieel ondersteunen

Foto: Archief
14 januari 2023, 06:13
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena gaat ’t Rondeel in Woudrichem en ‘t Verlaat in Almkerk financieel ondersteunen.

Volgens de gemeente kunnen beide buurt- en dorpshuizen buiten hun eigen schuld om niet op een financieel gezonde manier rondkomen. De openstaande huursom voor ’t Rondeel over 2019 van 16.000 euro wordt als niet invorderbaar gezien en daarmee dus kwijtgescholden. Daarnaast wordt de huur over 2022 voor ’t Rondeel van bijna 29.000 euro kwijtgescholden.

Ook de huurschuld voor ’t Verlaat over 2022 van bijna 15.000 euro wordt kwijtgescholden. Voor de toekomst worden nieuwe afspraken gemaakt over de exploitatie van alle accommodaties. De gemeente geeft als onderbouwing dat de buurt- en dorpshuizen in Altena belangrijk zijn voor de leefbaarheid in de kernen. De gemeente hecht er daarom aan dat deze voorzieningen maximaal beschikbaar blijven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl