Netwerkbijeenkomst Erfgoed op Fort Giessen

Foto: Aangeleverd
21 januari 2023, 05:54
Verlopen

GIESSEN - Erfgoed Altena houdt op donderdag 2 februari een netwerkbijeenkomst voor alle erfgoedorganisaties in de gemeente Altena. Ook monumentenliefhebbers zijn welkom om de netwerkbijeenkomst bij te wonen.

Deze keer is Bibliotheek Cultuurpunt Altena uitgenodigd die voor de pauze komt vertellen over erfgoed educatie aan de (basis) scholen in de gemeente Altena. Bibliotheek Cultuurpunt Altena is een schakel tussen het onderwijs en de erfgoedorganisaties in de regio. Na de pauze is er ruimte om als erfgoedorganisaties met elkaar in gesprek te gaan over de plannen van de afzonderlijke organisaties en ervaringen uit te wisselen, maar ook over zaken waar zij tegen aanlopen en zo van elkaar te leren.

Uiteraard is er volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken en nader kennis te maken met andere organisaties in het erfgoedveld in het Land van Heusden en Altena. Ook wordt kort vooruitgeblikt op Open Monumentendag in september, het thema is dit jaar ‘Levend Erfgoed, als muren konden spreken’. De bijeenkomst wordt afgesloten met een impressie van bijzondere monumenten in de regio. De netwerkbijeenkomst wordt gehouden op Fort Giessen; inloop vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld, dat kan via info@erfgoedaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl