Samen vogelhuisjes maken voor Dussen

Foto: Aangeleverd
25 januari 2023, 14:35
Verlopen

DUSSEN - Altenatuur en Regio Advies Groep Dussen voeren gezamenlijk actie voor 'Samen voor de Buurt', een project voor elk initiatief dat zorgt voor verbinding en bijdraagt aan leefbaarheid in de buurt. Laura Boiten en Len Bruining zijn de bedenkers van het project dat inmiddels serieuze vormen aanneemt.

Specifieker gezegd komt nu het project ‘Samen vogelhuisjes maken voor Dussen’ aan bod. In de Van Gendtstraat in Dussen broeden jaarlijks zo’n veertig paartjes gierzwaluwen, die steeds verder in het centrum van het dorp uitzwermen. Zoveel, dat er langzamerhand ‘woningnood’ ontstaan is. Om hier iets aan te doen zijn er in maart een aantal knutselmiddagen in de Dussenaar, voor leerlingen, ouders, opa’s, oma’s en enthousiaste vrijwilligers. Zij knutselen aan drie soorten vogelnestkastjes voor gierzwaluwen, mezen en huismussen, die nog voor het broedseizoen aan de Dussenaar en het Sovakhuis worden opgehangen.

Aan de eiken van de kasteeltuin komen nestkasten voor kool- en pimpelmezen, zodat tegelijkertijd de eikenprocessierups bestreden wordt. Het project kan alle hulp heel goed gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van donaties via www.samenvoordebuurt.nl/vogelhuisjesdussen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl