Eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten

Foto: Aangeleverd
27 januari 2023, 11:44
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena, thuisbasis voor plantaardige pioniers als Schouten Europe en HAK, is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten.

Met de slogan ‘Samen Plantaardig’ worden bij supermarkten, scholen en restaurants interventies getest om mensen te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken. Het idee ontstond in 2018 tijdens een politiek café in Nieuwpoort en de Green Protein Alliance (GPA) vertaalde het idee tot de pilot. De GPA organiseert samen met supermarktondernemers diverse proeverijen. Op de zaterdagen 28 januari en 4 februari van 10.00 tot 17.00 uur is Jumbo Duijzer in Veen aan de beurt. Ook bij zes andere supermarkten in de regio kan worden geproefd op de zaterdagen 11, 18 en 25 februari.

In de periode na de proeverijen wordt gemeten of ze een langdurig stimulerend effect hebben. Daarnaast delen lokale ambassadeurs hun favoriete plantaardige product en receptinspiratie. HAK stimuleert het gebruik van peulvruchten als alternatief voor dierlijke eiwitten en ook Schouten Europe is een drijvende kracht achter de gebiedspilot. De uitkomsten van de campagne dragen bij aan het versneld realiseren van een gezonde balans van 50% dierlijke en 50% plantaardige eiwitten in het voedselpatroon van Nederlanders.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl