Geen WK veldrijden voor Marianna Vos, maar wel contractverlenging tot eind 2025

Foto: Team Jumbo Visma
28 januari 2023, 18:15
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Marianne Vos uit Babyloniënbroek zal zondag 5 februari niet aan de start verschijnen van het WK Veldrijden.

Vos is regerend wereldkampioen veldrijden, maar heeft dit veldritseizoen last van fysieke klachten. Klachten die ontstaan door een vernauwing van haar bekkenslagader. Dat zorgde ook voor een teleurstellend veldrit-seizoen voor Vos. Na deze mededeling van het Team Jumbo Visma volgde ook direct een statement dat dit niet het einde van de carriere van Vos betekende.

Dit werd vrijdag nog eens onderstreept doordat de 35-jarige Marianne Vos voor twee jaar heeft bijgetekende bij Team Jumbo-Visma Women. Het nieuwe contract heeft een looptijd tot en met 31 december 2025. Vos geeft zelf aan dat het vrouwenwielrennen de laatste jaren dermate sterk geprofessionaliseerd is, dat ze nog steeds nieuwe uitdagingen ontdekt. Ze maakte haar debuut binnen de ploeg in 2021 en won vorig jaar onder andere twee ritten in de Giro en twee etappes in de allereerste editie van de Tour de France Femmes. Ook nam ze groene trui mee naar huis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl